Corpul tău în timpul unui masaj de relaxare și după acesta. Tot ce trebuie să știi.

Care sunt aspectele de care trebuie să ții cont în timpul masajului?

Deci, după ce ai ales un salon de masaj potrivit pentru tine și ți-ai pregătit organismul pentru masaj, urmează efectiv procedura de masaj pe care ai ales-o. În timpul procedurii se creează o conexiune specială între tine pe post de client și terapeut. Din acest motiv contează foarte mult să ai încredere totală în specialistul de masaj pe care l-ai ales. Contează să discutați înainte de efectuarea masajului propriu zis, să creați o conexiune verbală, iar apoi și cea fizică. În dependență de tipul masajului ales, că este un masaj de relaxare, masaj reflexogen, masaj Deep Tissue, masaj aroma therapy, un masaj limfatic sau oricare altul disponibil la Baliss Spa, trebuie să știi că mișcările și intensitatea terapiei diferă. Împreună cu terapeutul puteți decide care tip de masaj se potrivește cel mai bine pentru cerințele pe care le ai la moment. Dacă îți dorești un masaj activ poți alege masajul limfatic sau cel anticelulitic, care vor activa circuitul sangvin și îți vor înfierbânta corpul. Însă dacă vrei un masaj lent și relaxant este cazul sa alegi un masaj de relaxare, masaj lomi lomi, masaj Balinez sau altul care îți este pe plac ție.

În momentele în care nu ați avut o discuție deschisă și profundă cu terapeutul, riscați să nu obțineți rezultatul dorit de la masaj. Totuși dacă în timpul unui masaj de relaxare observați că specialistul depune prea multă presiune și doriți niște mișcări mai lente și fine este cazul să comunicați aceste preferințe. Nu este o problemă dacă discutați cu terapeutul în timpul masajului și îl îndrumați în mișcările pe care să le facă, acest lucru este doar în favoarea dumneavoastră.    

De obicei o procedură de masaj începe prin mișcări de mângâiere ușoară, prin care se acoperă pielea cu uleiuri speciale pentru masaj. Cânt terapeutul simte stratul  superficial al pielii mai relaxat poate recurge la mișcări  mai intense de frecțiune, presiune și chiar întinderi în anumite tipuri de masaj, de exemplu la un masaj Thailandez. În faza activă a unui masaj pot fi folosite și diferite obiecte care sunt de mare ajutor în procesul de încălzire și accelerarea a fluxului sangvin din organism. Cel mai des se folosesc role care au o suprafață texturată de intensitate diferită, acestea fiind rulate pe piele și cresc efectele active ale masajului. Dacă ai optat pentru un masaj Shiatsu care presupune activarea punctelor energetice din corp, să știi că terapeutul poate depune presiune intensă în unele zone, dacă simți că este prea tare pentru tine, este cazul să îl anunți, iar acesta va  regula forța cu care efectuează masajul. Spre final de procedură a unui masaj de relaxare într-un salon de masaj, terapeutul va continua mișcările de masaj cu unele lente, liniștitoare, uneori cu pișcături ușoare sau mișcări ritmice. Acestea vor ajuta corpul să înțeleagă că procedura se apropie de final și că este timpul să se trezească fiecare mușchi. Masajul clasic de relaxare este întotdeauna bine venit, însă daca vă doriți să încercați și alte tipuri de masaj este cazul să alegeți un masaj aroma therapy sau un masaj Balinez, dacă vrei ceva mai diferit poți alege din varietatea disponibilă la un salon de masaj.

Dacă ești în căutare de noi experiențe în lumea masajului, să știi că la Baliss Spa care este un salon de masaj în București ai oportunitatea de a încerca un masaj în patru mâini sau un masaj în cuplu. Deci dacă ai obosit de masajul clasic, trebuie să încerci masajul la patru mâini, unde două terapeute o să-ți lucreze întreg corpul. Mișcările acestora pot fi sincrone, dar pot fi și diferite efectuate în diferite zone ale corpului. De exemplu în timp ce una îți masează profund partea superioară a spatelui, alta poate masa cu grijă picioarele. Senzațiile pot fi foarte diferite în funcție de concentrația pe care o depuneți într-o anumită zonă a corpului. Rezultatul acestui tip de masaj nu se va lăsa mult așteptat. Dacă sunteți pasionat de relaxare profundă și de noi experiențe, atunci un masaj la patru mâini sigur este potrivit. Totodată trebuie să știi că acest tip de masaj este unul mult mai intens, datorită căruia poți atinge obiectivele mult mai rapid. Există mai multe beneficii asociate cu masajul la patru mâini. Deoarece doi terapeuți lucrează împreună, acest tip de masaj este mai eficient în reducerea tensiunii și a stresului decât alte tipuri de masaj terapeutic. De asemenea, masajul la patru mâini ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice, ceea ce duce la o mai bună oxigenare a mușchilor și a țesuturilor moi ale corpului.

În general, masajul la patru mâini este realizat în funcție de preferințele fiecărui. Terapeuții discută și află ce tip de masaj aveți nevoie,  de relaxare sau unul mai intens terapeutic. La Baliss Spa puteți alege oricare tip de masaj din cel 15 disponibile pe care îl puteți combina și obține în patru mâini. Cele mai solicitate și efective masaje la patru mâini sunt practica unui masaj de relaxare și unui masaj anticelulitic. Astfel doi terapeuți în același timp înseamnă rezultat dublu de ori mai rapid.

Orice tip de masaj nu ai alege cu siguranță vei trăi o experiență deosebită și plăcută pentru corpul tău. Sper că în urma acestui articol să poți alege și decide de care masaj ai nevoie anume tu. Dacă nu ai fost niciodată la un masaj într-un salon de masaj, îți recomandăm să începi cu un masaj clasic de relaxare, pentru a înțelege procedura și pentru a testa specialiștii, ulterior dacă sunteți mulțumit puteți să optați și pentru alte tipuri de masaj conform cerințelor pe care le aveți.

Dacă nu ai auzit despre timpul pe care trebuie să îl aloci după un masaj de relaxare, citește în continuare:

După o procedură de masaj efectuată la un salon de masaj în București este cazul să acorzi o perioadă de timp corpului tău pentru ca acesta să își revină, să poată trece de la etapa de relaxare profundă la trezirea și adaptarea treptată la un ritm de viață activ.

Deci, după un masaj calitativ este bine să mai rămâi culcat și relaxat măcar pentru 5 minute, dacă vă permite timpul și anturajul puteți sta chiar 15-20 de minute. Această perioadă ar fi suficientă pentru corpul tău să revină la normal. Un aspect important este și modul în care vă ridicați de pe masa de masaj. Acest lucru trebuie să îl faceți încet și atent, pentru început vă întoarceți pe o parte iar apoi vă ridicați pe șezute. În acest mod veți putea diminua presiune pe coloana vertebrală, veți fi sigur că nici un mușchi nu va rămâne blocat și minimizați potențialele dureri de spate.

În funcție de durata procedurii de masaj de relaxare și intensitatea acestuia într-un salon de masaj în București, puteți să gestionați timpul rămas din ziua procedurii. Recomandabil este să lăsați un program liber sau flexibil fără efort fizic sau emoțional. În cazul în care după procedură te simți somnoros, poți să dormi câteva ore. Dacă ești prea energic poți face niște exerciții ușoare, yoga sau stretching, dar nu opta pentru antrenamente grele, voluminoase și super active.

După cum observi din cele descrise poți vedea că fiecare persoană poate reacționa diferit la aceeași procedură de masaj. Starea ta emoțională și fizică poate să fie diferită, în mod normal este diferită de starea ta obișnuită de zi de zi. Este ok să te simți super relaxat sau supe energic. Fiecare persoană reacționează diferit la un masaj de relaxare dintr-un salon de masaj. Cel mai important fapt este să poți să îți asculți corpul. Dacă îți este somn – dormi, dacă ai multă energie – interacționează cu cei dragi. Important este să te simți tu bine, încearcă să îi dai timp corpului să își revină după terapia de masaj.

Ce se întâmplă dacă ai ușoare dureri după procedura unui masaj de relaxare?

Durerea ușoară este absolut normală și comună în rândul clienților unui salon de masaj. Adesea durerea apare dacă nu ai un corp destul de pregătit la nivel fizic. Dacă nu ai făcut sport timp îndelungat, ai un stil de viață sedentar și ai hotărât să vii la un salon de masaj din București pentru o ședință de masaj anticelulitic sau oricare tip de masaj activ. Fii sigur că după procedură vei simți o ușoară durere la nivelul mușchilor. Acest fapt denotă activarea mușchilor și pornirea unui proces de însănătoșire a corpului.  Masajul este o acțiune care nu se încheie odată cu ridicarea de pe masa de masaj. Uleiurile cu care s-a realizat un masaj de relaxare rămân și după procedură în piele și continue să lucreze. Antrenarea mușchilor prin mișcările de masaj îi țin pe aceștia activi și după încheierea procedurii.

Trebuie să înțelegi că organismul uman încă procesează masajul timp de aproximativ 24-72 de ore după încheierea acestei proceduri. În acest timp trebuie să lăsați corpul să se odihnească, să îl mențineți în temperatură caldă confortabilă.  De asemenea, un aspect important de care trebuie ținut cont este consumul de alimente după un masaj de relaxare. Alimentele sunt recomandate să fie consumate cel puțin peste o oră după sesiunea de masaj. În acest mod oferi timp organismului să se concentreze pe efectele și beneficiile unui masaj de relaxare. Însă consumul de apă este recomandat chiar îndată ce ședința de masaj a luat sfârșit, iar tu ești încă în salon de masaj. Trebuie să știi că în această perioadă apa trebuie băută încet cu înghițituri mici, pentru a hidrata organismul, dar nu pentru al suprasolicita în procese fiziologice.

După un masaj de relaxare nu uita că este recomandat să susții efectul procedurii cu vizite periodice la salonul tău de masaj din București. Menținerea unui corp sănătos este mult mai simplă și ieftină decât tratarea unor afecțiuni grave de sănătate. Pentru oricare alte întrebări sau sfaturi puteți să ne vizitați la salonul nostru de masaj din București Baliss Spa sau să sunați la numărul de telefon 0744 225 477.