Tendințele în coafuri și machiajul vintage: Cum să recrezi look-uri inspirate din decenii trecute

Coafurile și machiajul vintage sunt în continuare populare astăzi datorită farmecului lor atemporal și eleganței clasice pe care o aduc. Aceste stiluri retro sunt inspirate de epoci precum anii 1920, 1950, 1960, 1970, 1980 și 1990 și au fost purtate de celebrități și icone ale modei din acele perioade. De la bucle glamour și breton pixie cut la machiajul smokey eyes și buzele roșii, fiecare epocă a adus cu sine propriile tendințe și stiluri distincte. În acest articol, vom explora diferitele coafuri și machiaje vintage, vom oferi sfaturi despre cum să le obțineți și să le mențineți, precum și recomandări pentru produsele potrivite pentru un look vintage impecabil.

Coafurile retro: de la buclele glamour la bretonul pixie cut

Coafurile vintage sunt cunoscute pentru eleganța lor clasică și farmecul lor atemporal. În anii 1920, coafurile erau caracterizate de buclele glamour și bretonul pixie cut. Pentru a obține un look retro perfect, puteți folosi ondulatorul sau bigudiurile pentru a crea bucle moi și elegante. Pentru bretonul pixie cut, puteți tunde părul într-un breton scurt și asimetric care va adăuga o notă de stil retro look-ului dvs.

Pentru a menține coafura în formă, este important să utilizați produse de styling adecvate, cum ar fi spuma de fixare sau spray-ul de păr. Aceste produse vă vor ajuta să vă mențineți buclele în formă și să le protejați de umiditate și de factorii de mediu. De asemenea, puteți utiliza accesorii vintage, cum ar fi panglici sau agrafe cu perle, pentru a adăuga un plus de eleganță coafurii dvs.

Machiajul anilor 1920: ochi smokey și buze roșii

Machiajul anilor 1920 era caracterizat de ochii smokey și buzele roș Pentru a obține un look autentic din acea perioadă, începeți prin aplicarea unei baze de machiaj pentru a uniformiza tenul. Apoi, aplicați un fard de ochi într-o nuanță închisă pe pleoapa mobilă și estompați-l spre pliul pleoapei. Adăugați un tuș negru pe linia genelor superioare și inferioare pentru a accentua ochii. Pentru buzele roșii, aplicați un ruj roșu intens și folosiți un creion de buze în aceeași nuanță pentru a defini conturul buzelor.

Pentru a obține un look impecabil, este important să utilizați produse de machiaj de calitate. Optați pentru farduri de ochi pigmentate și rujuri cu o textură cremoasă și rezistentă. De asemenea, puteți utiliza gene false pentru a adăuga un plus de dramatism ochilor dvs. și puteți aplica un iluminator pe pomeți pentru a evidenția trăsăturile feței.

Inspiratie din anii 1950: păr voluminos și eyeliner cat-eye

Anii 1950 au adus cu sine coafuri iconice și machiaje clasice. Părul voluminos și coafurile cu bucle erau foarte populare în acea perioadă. Pentru a obține un look retro inspirat din anii 1950, puteți folosi bigudiuri sau ondulatorul pentru a crea bucle voluminoase și elegante. Puteți, de asemenea, să adăugați volum părului prin utilizarea unui șampon uscat sau a unui spray de volum.

Eyelinerul cat-eye era un element cheie al machiajului anilor 1950. Pentru a obține un cat-eye perfect, începeți prin aplicarea unei baze de machiaj pe pleoapa mobilă. Apoi, trasați o linie subțire cu un eyeliner lichid de la colțul intern al ochiului până la colțul extern al ochiului. Apoi, trageți o linie subțire în sus, de la colțul extern al ochiului, pentru a crea forma cat-eye. Completați look-ul cu mascara și ruj într-o nuanță clasică, cum ar fi roșu sau roz pal.

Machiajul anilor 1960: hippie chic și buze corai

Anii 1960 au adus cu sine o schimbare semnificativă în machiajul și stilul de viață. Machiajul hippie chic era caracterizat de ochi colorați și buze naturale. Pentru a obține un look inspirat din anii 1960, începeți prin aplicarea unei baze de machiaj pentru a uniformiza tenul. Apoi, aplicați un fard de ochi într-o nuanță vibrantă, cum ar fi albastru sau verde, pe pleoapa mobilă și estompați-l spre pliul pleoapei. Adăugați un tuș subțire de eyeliner negru pe linia genelor superioare și inferioare pentru a accentua ochii.

Pentru buzele corai, aplicați un ruj într-o nuanță corai intens și folosiți un creion de buze în aceeași nuanță pentru a defini conturul buzelor. Completați look-ul cu mascara și blush într-o nuanță naturală pentru a adăuga un plus de prospețime feței.

Coafuri boeme și machiaj natural din anii 1970

Anii 1970 au adus cu sine coafuri boeme și machiaje naturale. Părul lung și ondulat era foarte popular în acea perioadă, iar coafurile boeme erau caracterizate de bucle moi și dezordonate. Pentru a obține un look inspirat din anii 1970, puteți utiliza ondulatorul sau bigudiurile pentru a crea bucle moi și naturale. Puteți, de asemenea, să adăugați textură părului prin utilizarea unui spray de sarea mării sau a unui spray de textură.

Machiajul anilor 1970 era caracterizat de un aspect natural și luminos. Pentru a obține un look natural, începeți prin aplicarea unei baze de machiaj pentru a uniformiza tenul. Apoi, aplicați un fard de ochi într-o nuanță neutră pe pleoapa mobilă și estompați-l spre pliul pleoapei. Adăugați un tuș subțire de eyeliner maro pe linia genelor superioare pentru a accentua ochii. Completați look-ul cu mascara și ruj într-o nuanță naturală sau roz pal.

Tendințele anilor 1980: păr creț și machiaj neon

Anii 1980 au adus cu sine coafuri crețe și machiaje îndrăznețe. Părul creț era foarte popular în acea perioadă, iar coafurile erau caracterizate de volum și textură. Pentru a obține un look retro inspirat din anii 1980, puteți utiliza ondulatorul sau bigudiurile pentru a crea bucle crețe și voluminoase. Puteți, de asemenea, să adăugați volum părului prin utilizarea unui spray de volum sau a unui mousse de fixare.

Machiajul anilor 1980 era caracterizat de culori neon și accente îndrăznețe. Pentru a obține un look inspirat din anii 1980, începeți prin aplicarea unei baze de machiaj pentru a uniformiza tenul. Apoi, aplicați un fard de ochi într-o nuanță neon pe pleoapa mobilă și estompați-l spre pliul pleoapei. Adăugați un tuș subțire de eyeliner negru pe linia genelor superioare și inferioare pentru a accentua ochii. Completați look-ul cu mascara și ruj într-o nuanță vibrantă, cum ar fi roz sau portocaliu.

Coafuri elegante și machiaj sofisticat din anii 1990

Anii 1990 au adus cu sine coafuri elegante și machiaje sofisticate. Părul lung și drept era foarte popular în acea perioadă, iar coafurile erau caracterizate de simplitate și eleganță. Pentru a obține un look retro inspirat din anii 1990, puteți utiliza placa de îndreptat părul pentru a obține un păr drept și lucios. Puteți, de asemenea, să adăugați volum părului prin utilizarea unui spray de volum sau a unui mousse de fixare.

Machiajul anilor 1990 era caracterizat de un aspect sofisticat și natural. Pentru a obține un look inspirat din anii 1990, începeți prin aplicarea unei baze de machiaj pentru a uniformiza tenul. Apoi, aplicați un fard de ochi într-o nuanță neutră pe pleoapa mobilă și estompați-l spre pliul pleoapei. Adăugați un tuș subțire de eyeliner negru pe linia genelor superioare pentru a accentua ochii. Completați look-ul cu mascara și ruj într-o nuanță naturală sau roz pal.

Cum să creați un look vintage cu accesorii pentru păr și bijuterii

Accesoriile pentru păr și bijuteriile vintage pot adăuga un plus de eleganță și farmec look-ului dvs. retro. Puteți utiliza agrafe cu perle sau panglici pentru a adăuga un plus de eleganță coafurii dvs. Puteți, de asemenea, să utilizați bentite sau turbane pentru a crea un look boem sau să adăugați o broșă vintage la o coafură simplă pentru a o transforma într-un look sofisticat.

Pentru a completa look-ul, puteți utiliza bijuterii vintage, cum ar fi cercei cu franjuri sau coliere statement. Aceste accesorii vor adăuga un plus de stil și eleganță look-ului dvs. retro.

Produse recomandate pentru o coafură și machiaj vintage perfect

Pentru a obține un look vintage impecabil, este important să utilizați produse de calitate. Optați pentru produse de styling care vă vor ajuta să vă mențineți coafura în formă și să o protejați de umiditate și de factorii de mediu. De asemenea, optați pentru produse de machiaj cu o textură cremoasă și rezistentă, care vă vor ajuta să obțineți un machiaj impecabil și de lungă durată.

Pentru a alege produsele potrivite pentru tipul dvs. de păr și ten, consultați un specialist în frumusețe sau citiți recenzii online. Este important să alegeți produse care se potrivesc nevoilor dvs. și care vă vor ajuta să obțineți un look vintage impecabil.

Concluzie

Coafurile și machiajul vintage sunt în continuare populare astăzi datorită farmecului lor atemporal și eleganței clasice pe care o aduc. Fie că vă inspirați din anii 1920, 1950, 1960, 1970, 1980 sau 1990, puteți obține un look retro impecabil cu ajutorul acestor sfaturi și recomandări. Încercați un look vintage și bucurați-vă de farmecul și eleganța acestor stiluri clasice.

În căutarea unui look vintage autentic? Ei bine, ai noroc! Am găsit un articol interesant despre cum să recrezi look-uri inspirate din decenii trecute. Acest articol te va ghida pas cu pas în obținerea unui machiaj și coafură vintage, care să te facă să strălucești în orice ocazie. Dacă ești curioasă să afli mai multe, poți citi articolul complet aici: Tendințele în coafuri și machiajul vintage: Cum să recrezi look-uri inspirate din decenii trecute.

FAQs

Ce sunt tendințele în coafuri și machiajul vintage?

Tendințele în coafuri și machiajul vintage sunt stiluri de îmbrăcăminte, coafuri și machiaj care sunt inspirate din decenii trecute, cum ar fi anii ’20, ’50 sau ’60.

Cum pot recrea un look vintage?

Pentru a recrea un look vintage, trebuie să alegeți o decada care vă place și să studiați stilul de îmbrăcăminte, coafuri și machiaj din acea perioadă. Apoi, puteți folosi produse de machiaj și accesorii pentru a recrea look-ul.

Ce produse de machiaj sunt necesare pentru un look vintage?

Produsele de machiaj necesare pentru un look vintage depind de decada pe care o alegeți. De exemplu, pentru un look din anii ’20, veți avea nevoie de un ruj roșu aprins, un fard de obraz roz și un eyeliner negru. Pentru un look din anii ’60, veți avea nevoie de un rimel negru, un fard de pleoape albastru și un ruj roz pal.

Ce coafuri sunt populare în stilul vintage?

Coafurile populare în stilul vintage includ buclele strânse din anii ’20, cocurile elegante din anii ’50 și părul lung și ondulat din anii ’70. Puteți folosi accesorii precum bentite, agrafe și mătăsuri pentru a completa coafura.

Cum pot adapta un look vintage la stilul meu personal?

Pentru a adapta un look vintage la stilul personal, puteți alege elemente care vă plac și care se potrivesc cu personalitatea și preferințele dvs. De exemplu, puteți alege o coafură din anii ’50, dar să o accesorizați cu o bandană în loc de o agrafă. Sau puteți alege un machiaj din anii ’20, dar să folosiți o nuanță de ruj care se potrivește cu tonul pielii dvs.