Ce categorie de permis îți trebuie pentru autorulotă?

By

Îți dorești să intri în lumea celor care urcă într-o autorulotă și pornesc în aventură? Totuși, nu știi nimic despre ceea ce presupune să deții un astfel de vehicul? Atunci, este momentul să-ți începi munca de informare și să descoperi cât mai multe detalii despre subiect!

În primul rând, probabil te întrebi ce categorie îți trebuie pentru a conduce autorulota. Ei bine, oricine deține un permis categoria B poate să-și achiziționeze un asemenea autoturism și să plece la drum.

În al doilea rând, nu-ți rămâne decât să faci rost de vehicul. Aici există două posibilități: fie cauți o autorulotă de vânzare, fie închiriezi una. O astfel de alegere se poate face numai în funcție de bugetul fiecărei persoane și de frecvența călătoriilor. Dacă îți place să descoperi locuri noi, iar șofatul se numără printre pasiunile tale, atunci varianta achiziționării este exact ce aveai nevoie.

Girl laughing hard after her friends told a joke around camp fire with retro camper van in the background.

Locuri de mers cu autorulota

Campingul, indiferent de forma în care este practicat, capătă din ce în ce mai multă popularitate pe teritoriul țării. Astfel, astăzi există nenumărate spații de campare special amenajate pentru autorulote! Ție nu-ți mai rămâne decât să decizi care este locația în care îți dorești să mergi.

Iată câteva opțiuni care cu siguranță te vor încânta:

  • Complexul de agrement Lacul Albastru – Locația se află în Brașov, iar în proximitate pot fi vizitate diverse atracții turistice, precum Transfăgărășan, Mănăstirea Brâncoveanu și Munții Făgăraș. În cadrul campingului ai acces la grupuri sanitare, dar și la energie electrică și internet. Pentru a putea intra în zona destinată campării trebuie să achiți o taxă în valoare de 30 de lei.
  • Camping Stana de Vale – Situat în Mureș, campingul se află în apropierea unui număr considerabil de atracții turistice, printre care se numără Salina din Praid și Munții Harghitei. Ai acces facil la grupurile sanitare, cât și la electricitate. Pentru a putea campa într-un astfel de loc trebuie să achiți o taxă de 8 lei pentru fiecare persoană și una de 7 lei pentru autorulotă.
  • Camping la festivalul Electric Castle – Poți să trăiești o experiență deosebită la festivalul Electric Castle și să mergi și în camping cu autorulota simultan! Festivalul are loc în Bonțida, Cluj și oferă un spațiu de campare generos atât pentru corturi, cât și pentru autorulote. Pentru a participa atât la festival, cât și pentru a avea acces în zona destinată autorulotelor nu trebuie decât să achiziționezi biletele de pe site-ul oficial.

Ai la dispoziție o multitudine de autorulote de vânzare, așadar nu mai sta pe gânduri și alege-ți varianta care ți se potrivește! Campingul în natură este ocazia perfectă de a te relaxa așa cum se cuvine. În plus, poți petrece experiențe memorabile alături de cei dragi.

Pe lângă locațiile special amenajate care oferă acces la grupuri sanitare sau electricitate, mai există și zone de camping care nu oferă astfel de facilități. Așadar, în momentul în care te hotărăști să pleci în călătorie, verifică atent ce îți este pus la dispoziție și ce nu. Doar astfel vei reuși să te pregătești de vacanță într-un mod corespunzător!

By