Cauti lavoare baie si nu stii ce sa alegi? Aici gasesti ghidul complet!

By
lavoare baie

Alegerea unui lavoar pentru baie poate parea un lucru usor de realizat pana afli cate optiuni si modele exista pe piata! Apoi, daca pui la punct o amenajare de care vrei sa fii mandru cu adevarat, stii prea bine ca trebuie sa alegi cel mai bun produs pentru baia ta.

Astfel, in cele ce urmeaza vei afla care sunt aspectele esentiale pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand esti in cautare de lavoare baie si nu stii ce anume – si cum – sa alegi!

Tipuri de lavoare baie

  • Lavoare incastrate – cel mai cunoscut si utilizat tip de lavoare. Acestea sunt incastrate in corpul de mobilier si sunt instalate ca atare. Nu au nevoie, de regula, de un element de sustinere.
  • Lavoare pe blat – lavoarele pe blat necesita, evident, un blat suplimentar pentru baie pe care acestea sa fie pozitionate. In unele situatii, blatul poate fi inlocuit si cu un simplu dulap pentru baie. Acesta trebuie sa fie totusi rezistent.
  • Lavoare suspendate – spre deosebire de variantele de mai sus, lavoarele suspendate nu beneficiaza de sustinerea asigurata de piesele de mobilier. Astfel, ele vor necesita o prindere solida in perete. Lavoarele suspendate au, de regula, dimensiuni mici, fiind utilizate cu precadere in bai cu spatiu redus.
  • Lavoare freestanding – un lavoar de baie freestanding este reprezentat de un singur element realizat din acelasi material care integreaza atat piciorul/baza, cat si corpul sanitar in sine. Acest tip de lavoare este intalnit cu precadere in spatiile comerciale si corporate, dar exista optiuni potrivite si pentru amenajarile rezidentiale.

Dupa cum poti vedea, exista foarte multe tipuri de lavoare baie disponibile. Astfel, alegerea unuia devine extrem de dificila!

Marimea lavoarului si materialul acestuia

Marimea si materialul sunt doua elemente foarte importante – mai importante decat tipul lavoarului in sine. Iata cateva elemente cheie pe care trebuie sa le tii minte:

  • Portelanul si materialele similare sunt printre cele mai populare si utilizate. Totusi, designul unui lavoar baie este limitat de catre acestea. Stiluri mai indraznete pot fi obtinute din metal, sticla si piatra, printre altele. O optiune inedita sunt lavoarele din placi ceramice.
  • Materialul influenteaza si modul in care lavoarul este curatat – nu uita acest lucru. Portelanul este de departe cel mai usor de intretinut si rezistent in timp. Materiale mai exotice, precum piatra naturala si metalul necesita ingrijire speciala.
  • Nu in ultimul rand, dimensiunea este esentiala. Chiar daca alegi un lavoar baie cu design inedit, special, marimea nu ar trebui sa fie exagerata in incercarea de a scoate elementul in evidenta. Trebuie sa existe un anumit echilibru. Apoi, functionalitatea trebuie luata in calcul de asemenea – un lavoar prea mic poate deveni inconfortabil.

Materialul, dimensiunea si tipul – acestea sunt caracteristicile principale de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi lavoare baie. Totusi, nu sunt singurele. Culoarea, greutatea si stilul/aspectul sunt la fel de importante. Echilibrul mentionat trebuie realizat la nivel de aspect si functionalitate!

Delta Studio este biroul de arhitectura la care trebuie sa apelezi pentru sansa de a alege cel mai bun produs pentru amenajarea ta. Acesta iti sta la dispozitie atat cu o gama variata de produse, cat si cu experti in domeniul amenajarilor – pentru o achizitie cu adevarat inspirata!

By