Cauți cea mai bună mancare pentru caini? Află ce elemente să iei în considerare!

Atunci când ai acasă un cățel, pe care îl iubești din toată inima și care a devenit deja parte din familia ta, cu siguranță îți dorești să îi oferi cele mai bune condiții în care să se dezvolte.

În acest sens, pe lângă dragoste și un mediu propice, important este să îi alegi și cea mai bună mancare pentru caini NovaFood, care să îi asigure nutrienții necesari dezvoltării din punct de vedere fizic și psihic. Cu o gamă variată de produse la dispoziție pe piață, ai grijă să pui, însă, în balanță elementele potrivite, în baza cărora să iei decizia corectă!

Alege mancare pentru caini în funcție de vârsta animalului

Un prim aspect, pe care să îl iei în considerare, înainte de a lua o decizie este referitor la vârsta câinelui tău. Astfel, poți să alegi:

  • hrană pentru juniori – între 2 și 12 luni, prietenul tău patruped este junior. Fiind în perioada de creștere, este important să îi asiguri acestuia un mix bogat de proteine, carbohidrați sănătoși, dar și vitamine și minerale, pentru ca animalul să se poată dezvolta armonios;
  • hrană pentru adulți – între 1 și 7 ani, câinele tău este adult. Aceasta este perioada în care, din punct de vedere a greutății ar trebui să se stagneze, întrucât a ajuns deja la maturitate. Acum este important să îi adaptezi hrana în funcție de nivelul de activitate pe care îl are. De exemplu, este recomandat să îi oferi o mâncare mai săracă în carbohidrați, pentru a-ș păstra o talie zveltă;
  • hrană pentru seniori – după vârsta de 7 ani, ai acasă un senior veritabil. Aceasta este perioada în care animalul tău de companie nu mai are la fel de multă putere ca odinioară, ceea ce este normal, motiv pentru care este bine să îi adaptezi din nou alimentația.

Rasa

Rasa este, de asemenea, importantă atunci când cauți să investești în mâncarea potrivită pentru câinele tău. De ce? Animalele au nevoi specifice, în funcție de rasa din care fac parte. De exemplu, Labradorii nu au nevoie de aceeași nutrienți precum Bichonii, așa cum nici câinii-lup nu consumă aceleași produse precum câinii Husky. În acest sens, este bine să te documentezi despre rasa din care face parte prietenul tău patruped, iar dacă este nevoie, poți discuta inclusiv cu un medic veterinar!

Ingrediente

Citește întotdeauna lista de ingrediente folosite pentru realizarea hranei în care vrei să investești! Pe ambalaj găsești informații despre proveniența proteinei, dar și a carbohidraților. Totodată, de aici poți afla care sunt mineralele și vitaminele pe care mâncarea le conține, iar ulterior îți va fi mai ușor să iei o decizie potrivită!

Brand

Pe piață ai acum la dispoziție o varietate de produse: de la cele mai cunoscute brand-uri, care și-au câștigat deja un renume, până la cele nou apărute pe rafturi. De preferat este să alegi mâncarea ideală pentru câinele tău în funcție de ingredientele pe care le conține și nu neapărat în funcție de cât cunoscută este o anumită marcă. În același timp, ține cont și de faptul că nu toate produsele sunt potrivite pentru toți câinii, așa că te poț opri la hrana pe care observi că prietenul tău patruped o preferă.

NovaFood.ro îți este alături atunci când cauți să investești în produse potrivite pentru animalul tău de companie. Online ai la dispoziție atât bobițe uscate de top, cât și cea mai buna hrana umeda caini de aici, cu ajutorul căreia să îți răsfeți patrupedul. Punând în balanță detaliile anterior menționate, vei putea oricând să iei decizia potrivită în privința alimentației câinelui tău!

Date de contact:

Email: suport@novafood.ro

Telefon: 0724239215