Hainele tale au un aspect neîngrijit și șifonat deși abia le-ai spălat? Află cum să le întreții pentru a arăta fresh cât mai mult timp!

Despre hainele preferate putem spune că uneori sunt mai mult decât un articol vestimentar. Au fost cu noi la cele mai importante evenimente din viață și ne dorim să le păstrăm în stare bună cât mai mult timp, în amintirea momentelor dragi.

Ele sunt o expresie a stilului personal, le integrăm în diferite ținute și stiluri vestimentare și ne despărțim cu greu de articolul preferat. Însă odată cu trecerea timpului și spălarea repetată, acestea încep să arate uzat și neîngrijite, chiar dacă tocmai au fost scoase din dulap. Acest lucru poate fi frustrant, mai ales dacă ne-am atașat de piesele respective și nu dorim să le aruncăm.

IATA câteva sfaturi care te vor învăța cum să îți îngrijești hainele pentru a arăta fresh cât mai mult timp

Procesul de îngrijire a hainelor începe chiar înainte de spălare. Înainte de a băga hainele în mașina de spălat, asigură-te că ai închis toate fermoarele, toate benzile de scai și că ai desfăcut toți nasturii cămășilor. De asemenea, verifică întotdeauna eticheta hainelor pentru a afla temperatura ideală de spălare și pentru a evita folosirea unor produse care pot distruge țesătura.

Dacă îți dorești ca hainele tale să aibă un aspect fresh și neșifonat, va trebui să le sortezi înainte de a le spăla. Hainele care sunt făcute din țesături similare trebuie spălate împreună, iar cele care au culori diferite trebuie spălate separat pentru a preveni decolorarea.

În ceea ce privește uscarea hainelor, specialiștii recomandă să eviți uscarea hainelor la temperaturi ridicate sau în uscătoare, deoarece acest lucru poate deteriora țesăturile. Cel mai bun mod de a usca hainele este să le lași să se usuce la aer, pe un suport pentru haine. De asemenea, hainele trebuie să fie uscate în proporție de 90% atunci când sunt strânse de pe uscător, deoarece în acest fel vei preveni apariția cutelor și șifonarea acestora.

Alt pas important îl reprezintă călcarea. Modul în care calci hainele depinde mult de materialul din care sunt compuse. De exemplu, bumbacul se poate călca la temperaturi ridicate, însă hainele din materiale sintetice cum este poliesterul, trebuie călcat la temperaturi mici pentru a evita topirea. Hainele din materiale delicate cum sunt mătasea și dantela trebuie întoarse pe dos și călcate la temperaturi mici. Poți alege un fier de călcat de la Altex dintr-o gamă extinsă de modele. Acestea sunt dotate cu treaptă de reglarea a aburului și a temperaturii, sistem antipicurare și design ergonomic, potrivite pentru orice tip de țesătură.

În concluzie, dacă ai grijă de hainele tale și le îngrijești corespunzător, le vei extinde durata de viață și vor avea un aspect fresh cât mai mult timp de la spălare. Respectarea instrucțiunilor de pe eticheta hainelor poate fi cheia pentru a te bucura de acestea cât mai mult timp.

Sursa foto: freepik.com