Timbrele – Bijuterii culturale și artistice pe corespondența noastră

Timbrele sunt mici bucăți de hârtie lipite pe plicuri și alte obiecte poștale pentru a indica plata taxelor poștale. Ele au o istorie interesantă și fascinantă, care datează de la începutul secolului al XIX-lea. În acest articol, vom explora istoria timbrelor, de la primele timbre până în prezent.

Primele timbre Primele timbre au fost introduse în Marea Britanie în 1840, sub numele de Penny Black. Acest timbru era negru și prezenta portretul reginei Victoria și valoarea sa nominală. Timbrul a fost creat de Sir Rowland Hill, care a dezvoltat și conceptul de taxare poștală cu tarif fix, care a înlocuit sistemul anterior de taxare bazat pe greutate și distanță.

Răspândirea timbrelor în lume Timbrele au fost adoptate rapid în întreaga lume ca modalitate de a taxa corespondența. În timp, timbrele au evoluat într-o gamă variată de modele și culori, oferind o modalitate de a adăuga o notă artistică și culturală corespondenței.

În Statele Unite ale Americii, primele timbre au fost emise în 1847 și prezintă portretul lui George Washington și Benjamin Franklin. În Franța, primele timbre au fost emise în 1849 și prezintă portretul lui Ceres, zeița recoltei. În Germania, primele timbre au fost emise în 1872 și au prezentat portretul lui William I.

Evoluția timbrelor Timbrele au evoluat de-a lungul timpului, de la modele simple și clasice la modele mai elaborate și colorate. În plus, unele timbre au devenit rare și valoroase pentru colecționarii de timbre. De exemplu, Blue Mauritius, emis în 1847 în Mauritius, este unul dintre cele mai rare timbre din lume și a fost vândut pentru sume mari la licitații.

În prezent, timbrele sunt folosite în continuare pentru a taxa corespondența și sunt adesea colecționate de oameni din întreaga lume. Ele pot fi o modalitate fascinantă de a explora istoria și cultura unei țări sau regiuni și de a adăuga o notă artistică și culturală corespondenței.

Timbrele au o istorie interesantă și fascinantă, începând cu primele timbre Penny Black din Marea Britanie și continuând cu evoluția și diversificarea lor în întreaga lume. Ele au devenit obiecte de colecție pentru mulți pasionați de timbre și reprezintă o modalitate unică de a explora istoria și cultura prin intermediul corespondenței poștale.