Cum creezi tinutele de fitness in functie de tipul de miscare pe care il practici

In zilele noastre, milioane de oameni din intreaga lume aleg sa faca miscare in sala de fitness, din diverse motive, unul dintre ele fiind accesibilitatea acestor locatii. Avand in vedere faptul ca aceste spatii sunt disponibile acum unui numar mare de oameni, vei gasi, cel mai probabil, astfel de locuri in toate orasele, inclusiv in zonele rurale. Oricum, nu numai accesibilitatea face salile de fitness atat de atractive, ci si pretul abonamentelor, astfel incat, in clipa de fata, oricine poate gasi o locatie care sa se muleze pe bugetul lui. 

Mai mult decat atat, o sala de fitness iti ofera diverse alternative atunci cand vine vorba de miscare, nu doar un singur fel de antrenament. Pentru a te bucura de confort, dar si pentru a te simti bine in pielea ta, este o idee buna sa alegi inspirat tinutele pentru fitness. Citeste in continuare acest articol pentru a descoperi cateva idei utile in ceea ce priveste outfiturile pentru sala.

Iata cateva idei utile de tinute potrivite in functie de ce anume iti place sa faci la sala:

Yoga si Pilates

Categoric, Yoga si Pilates, doua tipuri de exercitii extrem de populare in lume, au la baza principii ce pun accent atat pe forta, cat si pe stabilitate si flexibilitate. Asadar, daca iti place sa faci miscare in liniste, sa te conectezi cu propriul corp si nu vrei sa arzi sute de calorii in timpului unui antrenament, yoga si pilates sunt alegerea ideala.

O tinuta de Yoga sau de Pilates corecta trebuie sa includa haine mulate. De ce? Ei bine, miscarile cuprinse in acest tip de antrenament pun accent pe flexibilitate, asa ca articolele vestimentare largi s-ar putea sa te incomodeze. De aceea, este bine sa optezi pentru colanti si maieuri mulate, ori pentru colanti si bustiere. De asemenea, fiindca orele de Yoga si Pilates se realizeaza in talpile goale sau in sosete, pentru o buna conexiune a talpii cu solul, nu vei avea nevoie de incaltaminte sport.

Antrenamente cu greutati

Pentru a te antrena cu greutati, la aparate sau cu gantere, ai nevoie de tinute comode si care sa iti ofere libertate de miscare. Asadar, daca antrenezi picioarele, alege niste colanti lungi sau scurti, dintr-un material de calitate, pentru a nu crapa in timpul miscarilor realizate, precum genuflexiunile sau fandarile. In partea de sus selecteaza o bustiera, un maieu sau un tricou larg. Totusi, in cazul in care antrenezi bratele, iti vei dori libertate de miscare in partea de sus a corpului. De aceea, opteaza pentru maieuri, bustiere sau bluze cu maneca lunga, mulate, din materiale speciale. In picioare vei avea nevoie de niste pantofi sport din piele naturala pentru dama, precum cei de pe epielenaturala.ro, unde gasesti incaltaminte la super preturi. 

In concluzie, atunci cand mergi la sala de fitness, este esential sa alegi tinute corecte, compuse din articole vestimentare potrivite si incaltaminte adecvata. Daca te antrenezi cu greutati, opteaza pentru haine adecvate zonei corpului pe care o vei antrena, iar in cazul in care preferi miscarea cu accent pe flexibilitate, precum Yoga sau Pilates, alege haine sport mulate.

Sursa foto: Pexels.com