Când este cazul să optăm pentru un dezumidificator profesional? (P)

Un dezumidificator profesional este un dispozitiv utilizat pentru a reduce umiditatea din aer, utilizat în spații mari și cu un nivel ridicat de umiditate, cum ar fi depozite, spații comerciale sau industriale. Acestea sunt proiectate să funcționeze eficient și constant pentru a controla nivelul de umiditate, prevenind mucegaiul saualte probleme cauzate de umiditate excesivă. Dezumidificatoarele profesionale sunt, de obicei, mai puternice și mai fiabile decât modelele pentru uz casnic și pot fi configurate și controlate cu ușurință.

Un dezumidificator profesional este un dispozitiv obligatoriu în orice cadru comercial sau industrial în care nivelul de umiditate trebuie reglat. Umiditatea poate duce la diverse probleme, cum ar fi creșterea mucegaiului, probleme respiratorii și chiar daune structurale. Prin urmare, este important să alegeți dezumidificatorul potrivit pentru nevoile dumneavoastră specifice.

Dezumidificatoarele sunt aparate esențiale în multe medii, în special acolo unde nivelurile ridicate de umiditate reprezintă o problemă. În multe medii residențiale și comerciale, dezumidificatoarele sunt folosite pentru a controla nivelul de umiditate pentru a preveni apariția mucegaiului. În plus, dezumidificatoarele pot ajuta și în procesul de uscare a diferitelor materiale, cum ar fi textile, piele sau de altă natură. Odată cu creșterea cererii de dezumidificatoare profesionale, este important să înțelegem diferitele tipuri de dezumidificatoare și aplicațiile lor practice.

Există astfel mai multe tipuri de dezumidificatoare profesionale:

 • Dezumidificatoare cu agent frigorific:

Dezumidificatoarele cu agent frigorific funcționează prin aspirarea aerului și eliminarea conținutului de umiditate printr-un agent de refrigerare. Aerul trece peste o bobină răcită, ceea ce face ca umiditatea să se condenseze în picături de apă. Apa condensată este apoi colectată într-un recipient sau scursă printr-un furtun. Dezumidificatoarele cu agent frigorific sunt utilizate de obicei în medii comerciale și industriale mari, cum ar fi subsoluri, depozite și unități de producție.

 • Dezumidificatoare cu desicant:

Dezumidificatoarele cu deshidratare funcționează prin absorbția umidității din aer folosind un material care absoarbe umiditatea cunoscut sub numele de desicant. Acest tip de dezumidificator este ideal pentru medii cu temperaturi scăzute și umiditate ridicată, cum ar fi camerele frigorifice și spațiile de depozitare. Dezumidificatoarele cu desicant sunt, de asemenea, utilizate în mod obișnuit în industria alimentară și farmaceutică pentru a controla nivelul de umiditate și a preveni deteriorarea.

Aceste modele si multe altele, de la cele clasice si pana la cele de ultimă generație se găsesc și în magazinul AlecoAir.ro.

Există cațiva factori ce trebuie luați în considerare atunci când alegeți un dezumidificator profesional.

 • Dimensiunea spațiului:

Atunci când alegeți un dezumidificator profesional, este esențial să luați în considerare dimensiunea zonei care trebuie dezumidificată. O cameră mai mare va necesita un dezumidificator mai mare pentru a controla eficient nivelul de umiditate. În general, este recomandat să alegeți un dezumidificator cu o capacitate cu 20% mai mare decât suprafața totală a încăperii.

 • Nivel de umiditate și aportul de umiditate:

Nivelul de umiditate al camerei sau zonei este, de asemenea, un factor important de luat în considerare atunci când alegeți un dezumidificator. Nivelurile ridicate de umiditate necesită un dezumidificator mai puternic pentru a controla eficient conținutul de umiditate. Trebuie luat în considerare aportul de umiditate din spațiul respectiv din diverse surse, fie că se lucrează cu apă, cum este cazul într-o spălătorie de covoare, fie ca există infiltrații sau alte surse de umiditate necontrolate.

 • Tip de mediu:

Tipul de mediu în care va fi utilizat dezumidificatorul este, de asemenea, un factor crucial de luat în considerare. Dezumidificatoarele cu agent frigorific sunt ideale pentru medii comerciale și industriale mari, în timp ce dezumidificatoarele cu deshidratare sunt mai potrivite pentru medii cu temperatură scăzută și umiditate ridicată. Dezumidificatoarele cu pompă de căldură sunt potrivite pentru o gamă largă de medii, ceea ce le face o alegere populară pentru multe aplicații.

 • Portabilitate: Dacă trebuie să mutați dezumidificatorul din cameră în cameră, luați în considerare un model portabil. Dezumidificatoarele portabile sunt ușor de mutat și pot fi folosite oriunde este nevoie.
 • Întreținere: Un dezumidificator trebuie să fie ușor de curățat și întreținut. Selectați un model cu filtru de aer detașabil și lavabil pentru a vă asigura că funcționează eficient și eficient.
 • Service: alegeți un funizor care să vă asigure eventualele reparații pe termen lung
 • Mediu coroziv: dacă mediul în care veți folosi dezumidifictorul este unul coroziv (cu conținut ridicat de săruri, clor sau alte substanțe corozive), căutați un model cu componente tratate pentru o rezistență în timp.
 • Preț: prețul este întotdeauna o considerație atunci când faceți o achiziție. Stabiliți un buget și alegeți un dezumidificator care oferă cea mai bună valoare pentru banii dvs.
 • Reputația mărcii: cercetați diferite mărci și selectați un dezumidificator de la un producător de renume. O marcă cunoscută cu o bună reputație este mai probabil să ofere produse de calitate și asistență excelentă pentru clienți.