Câte implanturi dentare se pot pune într-o singură ședință la stomatolog?

By

Stomatologia modernă beneficiază de intervenții complexe, care pot înlocui eficient rădăcina unor dinți lipsă.

Aceste proceduri, denumite implanturi dentare, se pot efectua în mai mult etape, în funcție de situația medicală a fiecărui pacient. Află în continuare toate informațiile importante despre obținerea cât mai rapidă a unui zâmbet perfect.

Care sunt beneficiile montării unor implanturi dentare

Pentru umplerea într-un mod cât mai estetic și natural a golurilor lăsate de dinții lipsă, medicii stomatologi pot recomanda implanturi dentare. Acestea sunt efectuate de specialiști în chirurgie, care pregătesc în primă fază osul maxilarului pentru procedură, iar apoi montează implantul în os pentru a servi drept suport coroanei ce va montată după vindecare.

Cu ajutorul unor implanturi dentare se evită pierderea de țesut osos și deformarea mușcăturii, astfel încât funcțiile gurii și ale dinților pot fi efectuate fără niciun fel de probleme. Chiar dacă este nevoie de un buget destul de ridicat pentru montarea unor implanturi dentare, beneficiile sunt mult superioare utilizării unei proteze. Prin urmare, orice efort financiar va fi răsplătit din plin de un zâmbet complet și de avantajul unor dinți perfect funcționali.

Ce este un implant multiplu?

De cele mai multe ori, pentru fiecare dinte lipsă este recomandat să se efectueze un implant unic. Cu toate acestea, anumite situații permit realizarea unui implant dentar multiplu, care va ajuta la înlocuirea mai multor dinți. Se pot monta de la unul la șase dinți pe un implant multiplu, asta înseamnă că pacienții vor beneficia de o modalitate mai accesibilă și rapidă pentru a-și construi zâmbetul dorit. Practic, medicul va plasa două implanturi dentare la fiecare capăt al spațiului liber, iar apoi va monta o punte formată dintr-un număr adecvat de coroane.

Procedura trebuie personalizată în funcție de nevoile fiecărui pacient. Există mai mulți factori ce trebuie sa fie luați în considerare, printre care localizarea în gură a spațiului unde trebuiesc făcute implanturi dentare, tipul de mușcătură existent, precum și dorințele personale ale pacientului.

Avantajele unui implant multiplu

În primul rând, cel mai mare beneficiu este că se pot umple golurile formate de mai mulți dinți lipsă, printr-o procedură mai rapidă și mai puțin dureroasă. Este nevoie de doar două implanturi, în loc de câte un implant pentru fiecare dinte. În plus, vor fi mai puține intervenții chirurgicale, iar vindecarea zonei va fi mai rapidă. De asemenea, procedura este avantajoasă și din punct de vedere financiar, costurile și complexitatea lucrării fiind mult mai mici, dar cu rezultate la fel de bune.

După realizarea unor implanturi dentare, în timpul procesului de vindecare, medicul stomatolog va lua amprente ale dinților, pentru realizarea coroanelor personalizate. În momentul în care osul începe să crească și să asimileze implantul, are loc osteointegrarea. Aceasta permite refacerea liniei gingiilor, iar după vindecarea completă, se montează bontul, care va susține coroana.

Rezultatul este o dantură cât mai apropiată de cea naturală, puternică și rezistentă, ce permite reluarea funcțiilor de bază, respectiv mușcarea și mestecarea. Majoritatea pacienților spun că după realizarea unor implanturi dentare nu pot face diferența între dinții naturali și coroanele montate de medicul stomatolog.

Nu în ultimul rând, montarea unor implanturi dentare va avea ca efect obținerea unui zâmbet strălucitor, lucru ce ajută enorm la creșterea stimei de sine. Chiar dacă investiția este puțin mai mare, majoritatea implanturilor pot dura o viață întreagă. Fiind realizate din titan, se integrează perfect în osul maxilarului, datorită biocompatibilității ridicate. Asta înseamnă că nu sunt toxice și nu sunt respinse de organism.

Apelează la specialiști și bucură-te de rezultate

Foarte important este ca orice implanturi dentare să fie realizate într-o gură sănătoasă, fără infecții bacteriene care provoacă gingivita sau parandotoză. Află de pe www.familydent.ro cum poți beneficia de un tratament pentru parodontoza la preț avantajos, dar si toate detaliile despre bracket aparat dentar, iar zâmbetul tău va străluci.

By