Coloane de duș: cum să alegi varianta potrivită pentru tine?

Ai decis să scoți cada din baie de tot și să o înlocuiești cu o cabină de duș, astfel încât să devii o persoană mai practică?

Atunci este bine să știi că pe piață ai acum la dispoziție o varietate de coloane dus, datorită cărora spațiul tău personal devine unul modern, simplu de folosit, care îți permite să te bucuri de momente de relaxare de fiecare dată. Alegerea modelului potrivit trebuie făcută, însă, în funcție de câteva criterii. Descoperă-le din rândurile de mai jos!

Coloane duș, în funcție de spațiul de care dispui

Chiar dacă pe piață ai la dispoziție coloane de duș de diferite mărimi, important este să măsori cu atenție spațiul de care dispui. Doar astfel îți poți da seama cât de înaltă ar trebui să fie coloana, dar și cât de generoasă ar trebui să fie para ca dimensiuni. Folosește o ruletă sau apelează la sfatul unui specialist în domeniu, pentru a obține rezultate exacte.

Din ce materiale sunt realizate coloanele de duș?

Un alt aspect important, la care este recomandat să fii atent este referitor la materialele din care sunt realizate coloanele de duș. Printre cele mai des folosite materiale în acest sens sunt: oțelul inoxidabil, aluminiul, dar și plasticul. Fiecare variantă are avantaje și dezavantaje. De exemplu, oțelul și aluminiul sunt mult mai rezistente și mai durabile, pe când plasticul cedează mai ușor.

Funcții practice

Moderne, coloanele de duș pot fi prevăzute și cu funcții practice, extrem de interesante. De exemplu, ai la dispoziție coloane pluviometrice, dar și modele cu mânere ori coloane cu hidromasaj. Dacă, de exemplu, vrei să te relaxezi la finalul unei zile dificile, investește într-o coloană de duș cu hidromasaj: pentru câteva zeci de minute, vei uita astfel de toate problemele cu care te-ai confruntat peste zi.

Design

Design-ul este și el important, dincolo de funcțiile tehnice ale coloanei de duș pentru care optezi. Majoritatea modelelor pe care le ai la dispoziție sunt moderne, cu forme alungite, rotunjite sau dreptunghiulare. Cât despre para de duș, aceasta poate fi rotundă, pătrată sau dreptunghiulare, rămânând la alegerea ta care este varianta ideală pentru tine și familia ta.

Coloană cu sau fără furtun?

Pe lângă coloana fixă, de care dispui când alegi un sistem modern pentru duș, te poți bucura în același timp și de un furtun mobil. Aceasta este o alegere inspirată dacă vrei să ai parte de libertate și de posibilitatea de a folosi furtunul. Mai mult, este bine să știi că vei putea atârna furtunul cu ajutorul unei agățători, pentru a-l păstra în cele mai bune condiții până la următoarea utilizare.

Cu sau fără baterie?

Printre aspectele esențiale, de care să mai ții cont când cauți să investești într-o coloană de duș se numără și faptul că aceasta poate fi cu sau fără baterie. Dacă modelele cu baterie sunt cele clasice, coloanele fără baterie sunt mai moderne și mai simplu de folosit: pe acestea le poți curăța mult mai ușor pe termen lung.

Gama cromatică

Din punct de vedere cromatic, ai la dispoziție coloane de duș argintii, clasice, dar și coloane de duș în nuanțe moderne, inedite. De exemplu, variantele negre sunt extrem de elegante, însă este bine să ai în vedere că pe acestea trebuie să le întreții foarte bine, pentru a-și păstra aspectul viu și intens.

Baterii-lux.roîți propune o varietate de produse sanitare de top. De la baterii baie, până la cele pentru bucătărie, seturi de duș, dar și accesorii practice, toate sunt la dispoziția ta la doar câteva click-uri distanță!

Date de contact:

Email: office@baterii-lux.ro

Telefon: 0721482872