De ce trebuie să îmi echipez mașina cu anvelope de iarnă – Sfaturi utile!

Legislația din România prevede măsuri drastice împotriva celor care comit un accident rutier pe timp de iarnă și nu au mașina echipată corespunzător.

Chiar dacă nu sunteți de vină pentru comiterea accidentului, în cazul în care nu aveți anvelope corespunzătoare și mașina nu este minim echipată pentru condițiile de drum, există posibilitatea să fiți culpabilizat.

Și dacă aceste aspecte nu sunt motive suficient de convingătoare, aflați că sunt multe alte situații care ar trebui să vă determine să vă îngrijiți că autoturismul dumneavoastră să fie echipat cât mai bine pentru a putea circula în  siguranță, chiar și în condiții de iarnă, cu un carosabil acoperit cu gheață, polei sau zăpadă.

Foloseste anvelope iarna de la vadrexim.ro in sezonul rece, sunt cele mai potrivite atunci când vremea o impune și urmează să porniți într-o călătorie, fie în oraș, în spații aglomerate unde se merge bară la bară și pe un carosabil umed, cu gheață sau polei, fie la drum întins, în afara localității, unde este pusă la încercare capacitatea anvelopelor de a se comporta în cazul în care frânați pe un traseu defectuos, cu mâzgă, zăpadă etc.

Este imperios necesar ca în condiții de iarnă să aveți garanția că mașina vă poate asigura confortul de care aveți nevoie, motiv pentru care nu ezitați să valorificați promoțiile de la anvelope de iarnă din timp, să echipați autoturismul și să verificați anduranța acestora în spații special destinate testării.

În cazul în care sunteți posesorul unui autoturism cu motor de putere redusă și sunteți în căutarea unor anvelope potrivite pentru mașina dumneavoastră și mai ales pentru sezonul rece, specialiștii recomandă să echipați mașina cu anvelopele care au cea mai mică dimensiune înscrisă în cartea tehnică a mașinii. Ca și exemplu, vom monta anvelope iarnă 195 65 r15 dacă aceasta apare înscrisă actele mașinii împreună cu  dimensiunea 205 55 r16.

Nu încercați să frânați brusc pe un carosabil umed pe timp de iarnă doar pentru a testa eficacitatea cauciucurilor, acestea își vor demonstra capacitățile la maxim mai ales dacă întreg mecanismul este pus la punct: folosiți frâna de motor, nu călcați brusc frâna de picior, porniți de pe loc încet fără a călca accelerația, reglați viteza din ambreiaj și nu trageți nejustificat de tare de volan și trebuie să vă păstrați direcția fără a crea dificultăți niciunui participant la trafic.

Dacă vrei să afli mai multe poți intră pe site-ul celor de Michelin și poți afla multe lucruri interesante și utile cu privire la echiparea mașinii pentru sezonul rece.