Ploiesti: Substantivul „Lege” a ramas doar un cuvant „ascuns” intr-un dictionar???

By

[ad_1]

Ploiești, 2022. Decembrie. Odinioară, spuneau bătrânii că, la vremea asta, s-apropie de creștini căldura și lumina zilelor magice dintre Crăciun și Bobotează și acum parcă totul e mai frumos, mai bun și… d-aia acum oamenii sunt mai cuminți, mai luminați, mai dăruitori de fapte bune…

 Povești, monșer! Sau poapte prea arar o mai fi așa și… cine mai știe cum.

Noi, la Ploiești, avem un stil aparte de întâmpina sărbătorile și parcă se acutizează… sau… se cronicizează. Nici nu știi cum să spui. Sau… cui să-i spui?! Sau de ce să mai spui?! Că, oricum, dac nu azi, mâine se întâmplă din nou, în alt loc din oraș. Doar „tradiția” musai să fie păstrată, nu?!?

Priviți: așa arată zona centrală. Așa arată MUNICIPIUL PLOIEȘTI. Sănu credeți cumva că sunt imagini din vreun oraș bombardat di  Ucraina sau cine știe din ce altă țară. NU! E „colea”, în bătătura noastră, bătura aia pe care-o calcă în picioare vandalii, neisprăviții, și fac aici raiul lipsei de bun simț și-al altor vicii… Apropos, „Lege” a rămas doar un cuvând „ascuns” într-un dicționar, nu-i așa?!?!?!

*Legendă: Primele 5 fotografii ilustrează vandalismul feroce de jur-imprejurului centrului comercial Omnia-Winmarkt, cea de-a 6-a fotografie- un fost magazin, pe strada Basarabi, la doi pași de „Casa Albă”.

 P.S. Ultima fotografie de de lângă Gara de Sud (tot din… Ploiești). Din fața (F-A-Ț-A!) oficiului poștal. Ca să nu credeți că  umai în centru e dezastru…

 

Articolul Ploiesti: Substantivul „Lege” a ramas doar un cuvant „ascuns” intr-un dictionar??? apare prima dată în Primar in Prahova.

[ad_2]

By