Top 5 idei creative de organizare a bibliotecii (P)

[ad_1]

Se spune că orice locuință ar trebui să integreze un loc dedicat special integrării cărților. O bibliotecă adaugă acea notă familiară spațiului și creează cu succes un ambient primitor, intim și călduros. Chiar dacă are un rol estetic foarte bine definit, biblioteca este amenajată în același ton de majoritatea persoanelor: un dulap simplist, cu rafturile aferente pentru aranjarea eficientă a cărților. Totuși, nu-i deloc o alegere impresionantă, capabilă să aducă o pată de culoare spațiului. Nu trebuie să-ți faci griji.

Iată top 5 idei creative de organizare a bibliotecii pe care merită să le încerci: 

  1. Transformă o cameră întreagă într-o bibliotecă – O variantă demnă de luat în calcul numai dacă ai ales un proiect casă destul de spațios. Imaginează-ți doar. Te poți retrage oricând acolo, pentru a te bucura de câteva momente de relaxare și a savura în liniște cartea preferată. Adaugă fotolii și canapele confortabile, covoare pufoase și obiecte decorative în ton cu atmosfera precum tablouri abstracte sau plante diverse.
  2. Alege soluții personalizate de amenajare – Dacă te rezumi la alternativele clasice nu vei reuși să definitivezi efectele vizuale așteptate. Nici nu te vei putea bucura de experiențe unice. Așadar, dacă vrei să ieși din tipare și ești pasionat/ă de tot ce înseamnă frumos poți așeza cărțile pe orizontală. Adaugă elemente de decor extravagante și benzi led, pentru a scoate în evidență design-ul. Dacă vrei să fii și mai nonconformist/ă poți aranja cărțile pe culori sau în funcție de subiectul pe care îl abordează. Ba mai mult poți crea inclusiv zone speciale, amenajate în funcție de tipul cărții. Spre exemplu, în cazul revistelor de artă poți integra mini tablouri sau sculpturi abstracte. Poți lua inclusiv în calcul posibilitatea de a adăuga stickere cu citate motivaționale sau mesaje amuzante. 
  3. Optează pentru obiecte de mobilier durabile, cu finisaje delicate și modele jucăușe – Dacă vrei o bibliotecă impunătoare, care să emane eleganță și rafinament optează pentru variantele din lemn masiv. În cazul unor încăperi moderne poți lua în calcul bibliotecile în culori mate sau aprinse, dacă peretele este colorat în nuanțe neutre. 
  4. În cazul în care dispui de un proiect casă mică profită de spațiul disponibil – Cine spune că nu poți definitiva o bibliotecă spectaculoasă într-o încăpere compactă? Tot ce trebuie să faci este să profiți la maximum de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție. Holurile lungi, dar înguste sunt perfecte pentru a organiza o bibliotecă menită să atragă toate privirile. 
  5. Aranjează rafturile în așa fel încât să creezi forme interesante – Ia în calcul și posibilitatea improvizării unei biblioteci pe un perete statement. Dacă elementele de design îți permit joacă-te cu texturile și paleta cromatică pentru a obține un rezultat spectaculos.

Dacă nu ai integrat până acum o bibliotecă în locuință ar fi momentul să o faci. Un asemenea element inspiră creativitate, liniște și relaxare. Este, de asemenea, și un etalon al educației și bunului simț. Asigură-te, totuși, că nu te rezumi la variantele clasice de amenajare. 

Adu o pată de culoare locuinței și alege o bibliotecă ieșită din comun!

Articolul Top 5 idei creative de organizare a bibliotecii (P) apare prima dată în Primar in Prahova.

[ad_2]

Source link