Sarbatoare in… sarbatoare: cum s-a asezat umbra arcusului pe chipul maestrului Gabriel Croitoru?! Un DETALIU de colectie

[ad_1]

 Filarmonica ”Paul Constantinescu” a deschis joi seară Stagiunea aniversară cu numărul 70 printr-un concert de excepție care, cu siguranță adauhgă plus-valoare frumaosei și îndelungatei istorii a reputatei instituții ploieștene.

În inaugurarea Integralei operei simfonice și concertante a giganticului romantic Piotr Ilici Ceaikovski, violonistul Gabriel Croitoru va deschide programul cu celebrul Concert pentru vioară și orchestră (op. 35) al nemuritorului compozitor.

 La pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice din Ploiești l-am regăsit, cu bucurie, pe maestrul Radu Postăvaru.

Ei bine, cum se spune că la mari sărbători cu semnificații profunde se întâmplă lucruri uneori… fantastice, iată că… se adeverește. Poate într-un joc de lumini și umbre, poate… fotograful a fost super-inspirat și… caîntr-o vrajă, silueta arcușului, în chip de delicată, umbră s-a așezat cuminte, metaforic pe chipul maestrului Gabriel Croitoru. Și momentul a rămas imprtalizat între cele peste 80 de fotografii de la această seară festivă, publicate pe contul Filamonicii ploieștene.

 Așa am interpreta- o metaforă a trăirii artistice, contopirea artistului cu instrumentul al cărui glas i-a devenit destin… Minunat, impresionant. Și, firește, nu puteam să nu vă îmărășim așa ceva. Să vă umple inimile, vouă celor care înțelegeți rostul CULTURII… și nu numai vouă!

În a doua parte a serii, publicul a fost încântat cu Simfonia I în sol minor (op. 13).

Articolul Sarbatoare in… sarbatoare: cum s-a asezat umbra arcusului pe chipul maestrului Gabriel Croitoru?! Un DETALIU de colectie apare prima dată în Primar in Prahova.

[ad_2]

Source link