Masina de teren din viitor: DeLorean Omega 2040

[ad_1]

DeLorean Motor Company a dezvăluit pentru prima dată conceptul de EV de următoarea generație „Omega 2040” la „Pebble Beach Concours d’Elegance 2022” care a avut loc în Statele Unite la sfârșitul lunii august.

Această mașină este o propunere EV de curse off-road din 2040 cu tema „Baja”, care este cunoscută drept etapa curselor în deșert. Se spune că filosofia de design a următoarei generații DeLorean este o pauză completă față de designul actual al mașinii.

DeLorean continuă să-și imagineze concepte viitoare. O mașină familiară din filmul „Înapoi în viitor”, DeLorean și-a anunțat revenirea cu un nou model „Alpha5 EV” pentru prima dată în 40 de ani la sfârșitul lunii mai. Acum, rupându-se de designul auto tradițional, conceptul Omega 2040 de următoarea generație arată ca și cum ar fi fost construit pentru a conduce într-o lume devastată de schimbările climatice.

Geamul din spate are părți hexagonale care pot fi schimbate, dar acestea sunt panouri solare? Anvelopele sunt, de asemenea, aspre ca o sondă planetară, iar luminile din față și din spate alungite pe verticală par să nu aibă aproape nicio rezistență la aer. Prima mea impresie a fost că părea ceva cu care ar veni un student în design industrial, dar cred că este grozav că anunțul oficial al conceptului mașinii viitorului este ambițios.

Conceptul DeLorean Alpha5 Plasmatail, stanga, si conceptul Omega 2040.

Omega are o siluetă aerodinamică, cu o linie a acoperișului în stil coupe, uși cu aripi de pescăruș, garda la sol mare și roți uriașe. Anvelopele și jantele sunt integrate, luminile LED ies din caroserie, barele de protecție sunt minime, iar geamurile laterale sunt invizibile (deși ar putea fi de culoarea caroseriei). Elementele hexagonale ale parbrizului spate sunt similare cu cele ale Mercedes-Benz Vision AVTR Concept 2020, cu unele dintre componentele suspensiei expuse.

Omega folosește libertatea de proiectare a grupului motopropulsor electric pentru a obține un design cu uși opace și anvelope combinate voluminoase pentru roți. Efectul general este mai asemănător cu un rover lunar decât cu un vehicul legat de pământ. Din partea de sus, Omega are o formă de clepsidră aerodinamică, alunecoasă, cu parbrizul părând să se extindă peste caroserie.

DeLorean a prezentat cele două concepte la Pebble Beach: Alpha 5 Plasmatail, o versiune shooting brake a Alpha5, și Omega 2040. Plasmatail va intra în producție alături de coupe în 2024. Omega, pe de altă parte, este pur. distracţie. Prezintă o nouă viziune pentru compania de automobile și dezvăluie designul de nouă generație, deoarece DeLorean se îndepărtează de tradițional. Anul 2040 nu se apropie, dar acesta a fost prezentat ca o sărbătoare a mobilității și a conducerii.

[ad_2]

Source link