22 septembrie – Ziua mondială fără mașini

By

[ad_1]

Pe plan european, Ziua mondială fără mașini este precedată de Campania Săptămâna europeană a mobilității, programată anual între 16 și 22 septembrie, pentru promovarea formelor alternative de transport ecologic și sublinierea faptului că mobilitatea sporește calitatea vieții în orașe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor și a obezității.

Ziua mondială fără mașini este sărbătorită, anual, pe data de 22 septembrie. Zilele fără utilizarea mașinilor personale provoacă să ne deplasăm și altfel decât ne-am obișnuim. În această zi este indicat să alegem un mijloc de transport mai prietenos și curat pentru mediul înconjurător.

Traficul aglomerat este una dintre cele mai mari probleme ale societății moderne. Un alt dezavantaj al traficului aglomerat este poluarea, iar avertizările cu privire la pericolele la care natura este expusă cresc de la an la an. 

Uniunea Europeană realizează zilnic eforturi pentru a transforma orașele și străzile Europei în mod sustenabil, pentru a reduce poluarea și a contribui la un mediu mai sănătos pentru cetățeni și pentru planetă.

Scopul este descurajarea circulației cu mașina personală sau de serviciu, în favoarea deplasării pe jos, cu bicicleta sau a transportului în comun.

Pe data de 22 septembrie, va avea loc în Cluj-Napoca ediția cu numărul 150 al Marșului Bicicliștilor Clujeni.

[ad_2]

Source link

By